Lessen

Omdat er al zoveel goede video's te vinden zijn om te leren goochelen, heb ik beslist om er niet zelf aan te beginnen. Maar ik verzamel wel video's van enkele trucs die ik ook in mijn workshops uitleg op deze pagina. Natuurlijk gaat er niets boven een echte workshop, of lessen in een goochelclub of circusschool, maar als je wilt leren goochelen is dit een goede start.

Hieronder vind je ook de lessen ballonplooien. Als alle video's klaar zijn, zul je meer dan 70 figuren met één ballon leren plooien en later ook mooie grote figuren met meerdere ballonnen.
Wil je op de hoogte blijven van nieuwe video's, schrijf je dan zeker in op de nieuwsbrief!

Je mag natuurlijk altijd laten weten wat je van een les vindt door iets in te vullen in de commentaren onder de les of door ze te delen op facebook.
Verenigingen of scholen kunnen mij altijd contacteren voor live workshops.

Veel plezier!

Ballonplooien
Beginners

In deze les maken we een eenvoudige papagaai in een ring uit één ballon. Dit was les 2 uit de oorspronkelijke reeks en dus héél gemakkelijk.

Ballonplooien
Beginners
leer ballonplooien - les 1: hondje

Enkele jaren geleden had ik een populaire interactieve online cursus ballonplooien voor beginners en voor gevorderden. Je kunt de overblijfselen daarvan hier bekijken. Enkele van mijn cursisten zijn nu ook échte ballonplooiers geworden. Ik heb geen tijd meer die cursus te geven, maar omdat ik het zonde vind om de video's verloren te laten gaan, ga ik de video's op deze website "recycleren". Ik hoop dat sommige mensen hier nog iets aan zullen hebben.

De kwaliteit van de video's is niet optimaal en ik heb ze een beetje moeten bijwerken om o.a. de oude url eraf te halen, maar ze zijn zeker nog te bekijken. Ik probeer in de komende maanden elke week één van de oude video's opnieuw online te zetten.

Als je deze lessen leuk vindt, laat het me weten, deel het op facebook en elders en misschien maak ik in de toekomst nog wel nieuwe video's.

Ballonplooien
Gevorderden

Maak kennis met wat er nog allemaal volgt in de cursus. Maar eerst de basis!

Doet dit jou ook een beetje denken aan Donald Muyle van Dovy Keukens? Vreemd om terug te zien.

Ballonplooien
Gevorderden

In deze les, die oorspronkelijk uit de gevorderdencursus kwam, maken we een gemakkelijke pinguïn met 3 ballonnen. Pak je pomp en een zwart, een witte en een oranje ballon.

Ballonplooien
BeginnersMoeilijker

Dit is één van de wat moeilijkere lessen uit de basiscursus. Als ik me niet vergis kwam dit uit de uitbreidingscursus. Maak je borst maar nat vóór je hieraan begint.

Goochelen
Supersimpel

In deze truc laat je een elastiekje springen van je wijs- en middelvinger naar je ringvinger en pink of omgekeerd. Dit was één van de allereerste trucs die ik meer dan 30 jaar geleden zelf leerde en het is nog steeds één van mijn favorieten.

Ik heb van deze truc enkele instructievideo's verzameld.

Goochelen
Gemakkelijk

Deze vind ik zelf ook heel spectaculair. Je wikkelt een touw rond je nek en je trekt het er door!

Je kunt voor deze truc ook een das of een sjaal gebruiken. Probeer hem zeker eens uit.

Goochelen
Moeilijker

Dit is een truc die je op elk moment kunt uitvoeren met geleende voorwerpen. Je hebt alleen een muntstuk en een zakdoek nodig. De manier waarop ik hem doe is nét een beetje anders dan in de video en is meer geschikt voor een gewone kleinere zakdoek. Maar de manier van in de video is ook heel handig.

Goochelen
Moeilijker

Dit is niet echt een goocheltruc, maar het ziet er wel zo uit. Het is ook één van de dingen die ik uitleg in mijn workshops. Je kunt een muntstuk laten balanceren op de rand van een bankbiljet. Je kunt het presenteren als een weddenschap. Wedden dat ik dit muntstuk op de rand van een bankbiljet kan leggen zonder dat het eraf valt?

Goochelen
Moeilijker

Laat de titel van deze truc je niet misleiden! Dit is een erg goede en verrassende truc waarbij je kleine voorwerpen laat verschijnen en verdwijnen. In de video gebruikt Julian worteltjes, maar je kunt dit even goed doen met M&M's, suikerklontjes en veel meer. Je kunt alle soorten kleine voorwerpen gebruiken zolang ze maar in je hand passen.

Je hoeft deze truc ook niet zittend aan een tafel te doen. Je kunt zelf wel bedenken hoe je dit rechtop kunt doen.

Zoals altijd: eerst goed oefenen!

Pagina's