10 tips voor een geslaagd kinderfeestje

verjaardagstaart

Een kinderfeestje organiseren is voor veel mensen niet zo eenvoudig en soms zijn ouders zelfs een beetje bang om dat te doen. Daarom deze tips voor een geslaagd feestje.

0. De uitnodiging

Eerder een tip vóór het feestje. Zet op de uitnodiging DUIDELIJK je adres en eventueel instructies om het te vinden. Vermeld ook duidelijk wanneer het feestje begint én wanneer het afgelopen is.

1. Nodig niet té veel kinderen uit

Veel kinderen betekent veel drukte. En hoe jonger de kinderen hoe meer werk je zelf hebt om hen in het oog te houden en bezig te houden. Om voldoende aandacht te kunnen geven aan iedereen is een goede vuistregel voor het aantal kinderen de leeftijd van de jarige + 3.

2. Laat het feestje niet te lang duren

Een feestje van een namiddag is vermoeiend voor zowel de kinderen als voor jou. 3 uur is lang genoeg en geeft je tijd om verschillende activiteiten te doen. (een optreden, pannenkoeken of hotdogs eten, vrij spelen, het cadeautjesmoment, ...)

3. Geef de kinderen de tijd om binnen te komen en houd rekening met laatkomers

Geef de kinderen even de tijd om op hun gemak te komen in de nieuwe omgeving. Ook zal niet iedereen op tijd zijn. Houd daar rekening mee voor je activiteiten start.

4. De cadeautjestafel

Dit is een belangrijke! Laat de gast het cadeautje aan de jarige geven, maar laat de jarige het cadeau niet direct openmaken. Want zodra het volgende cadeau eraan komt, is dat cadeau ineens niet meer belangrijk. Zorg voor een plek waar de cadeautjes verzameld kunnen worden en allemaal achter elkaar kunnen opengemaakt worden op een speciaal moment.

5. Animatie

Hier kan ik zeggen: nodig óns uit voor de animatie want dat is natuurlijk de bedoeling van deze site. Maar ook als je iemand anders kiest geldt deze tip. En eigenlijk is dit onderwerp zijn eigen 10 tips waard.

Maar samengevat:

  • Start niet vóór alle kinderen er zijn.
  • Laatkomers onderbreken de flow en de aandacht van de kinderen.
  • Zorg voor afwisseling. Het is niet voor niets dat een lesuur maar 50 minuten duurt.
  • Huur een professional in. Goede kinderanimatie is een kunst en een professional blijft rustig in alle omstandigheden.
  • Maar: de animator is géén babysitter. Het is de taak van de ouders om de kinderen terecht te wijzen, niet die van de animator.

 

6. Eten en drinken

Hou het simpel! Kun je goed pannenkoeken bakken, bak dan pannenkoeken. Hot-dogs zijn ook een favoriet.

Zorg voor drank in brikjes. Bekers zullen worden omgestoten en glazen zullen sneuvelen. 

Ook: vertel aan de ouders als ze hun kind afzetten wat je gepland hebt qua eten en drinken. Niet iedereen mag alles eten of drinken!

7. Spelletjes

Bereid een aantal spelletjes voor en houd er ineens rekening mee dat je ze waarschijnlijk niet allemaal gaat kunnen spelen. Het muzikaal pak is niet voor niets een populaire klassieker.

8. Het cadeaumoment

Voorzie een apart en plechtig moment voor het openen van de cadeautjes. Laat de jarige alle cadeaus ineens na elkaar openmaken.

9. Voorzie zelf ook iets kleins voor de gasten en laat de jarige dat afgeven

Dat kan een zakje snoep zijn, maar dat is niet ideaal. Sommige kinderen mogen niet zomaar snoepen. Houd daar rekening mee. Een bellenblaas is altijd een leuk idee. Maar elk leuk goedkoop cadeautje is goed. Veel speelgoedwinkels hebben een apart rek voor dit soort dingen. Zo'n attentie wordt geapprecieerd door zowel de kinderen als de ouders. Een heel goed idee is natuurlijk een ballonfiguur door ons geplooid.
Een ander leuk idee is een groepsfoto gemaakt op het feestje. Snel gemaakt en snel afgedrukt.

10. Amuseer jezelf ook!

Dit spreekt voor zich.

Veel succes!

Bekijk ook: 5 tips

Pagina delen met AddThis